Djävulen ser och ler

Är det inte dags att på allvar ta ett ställningstagande mot våld i samhället? Hur kommer det sig att människor är kapabla att slå, sparka, våldta, tortera och skända andra människor? Att det handlar om psykiskt sjuka köper jag inte längre, det händer alldeles för ofta. Så många psykiskt sjuka kan det väl ändå inte gå omkring på våra gator? Eller? Hur kommer det sig att till synes normala människor är kapabla till att begå dessa fruktansvärda handlingar? Är hatet så starkt bland människor idag?

Vålddebatten har tagit fart nu med tanke på det som hände i Stockholm i dagarna, då en 16 årig kille blev jagad och sparkad i huvudet tills han avled av sina skador.
Att anledningen till den nuvarande debattens existens är att en känd stockolmares son är offret tycker jag är olyckligt. Lika förjävligt som det som inträffat, lika förjävligt är det att det är detta som ska till för att folk ska få upp ögonen. Men om folks totala besatthet för de rika, välbärgade och kända är det som krävs för att det ska säljas lösnummer och för att vi ska få till en debatt, so be it. Så länge vi ser en ändring. NU.

Mina tankar går ikväll till alla de miljoner och åter miljoner offers familjer som någon gång mist någon i till synes onödigt våld och obefogat hat. Ondska är vad det är, ren jävla ondska när denna är som värst.

Det räcker väl?
Hur många kroppar ska vi bära för att lära oss?
Hoppet finns men inget av det syns.
Hur länge ska vi
leva där djävulskapen finns?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0